Friday, October 19, 2007

Per les Verges, bunyols!














Ingredients:
1 ou
80 ml de llet
80 g de farina d’arròs Nomen o farina sense gluten
350 g de patates o 175 g de patates i 175 g de moniatos
½ cullerada de saïm
½ dau de llevat L’Hirondelle
oli
sucre
Preparació:
Posem les patates a bullir. Mentre es fan podem escalfar la llet fins que estigui tèbia. Desfem el llevat en la llet.
Fem un puré amb les patates bullides simplement amb una forqueta i les afegim la mantega. Batem el puré per fer-lo cremós. A continuació afegim la llet, l’ou i la farina tamisada sense deixar de remenar la massa. La deixem tovar durant una hora tapada amb un pedaç humit dins del forn encès a una temperatura aproximada de 50º.
Passat aquest temps anem fent els bunyols formant petites bolles de massa amb les mans i fent-les un forat al mig amb els dits polze i índex. Els fregim així com els anem fent en oli ben calent. Quan són daurats els podem deixar damunt de paper de cuina per llevar-los l’excés d’oli i tot seguit els arrebossem en sucre.
Ens sortiran una dotzena de bunyols aproximadament, si en voleu fer una quantitat mes grossa podeu provar amb 3 ous, 250 ml de llet, 250 g de farina sense gluten, 1 kg de patates, 1 cullerada de mantega, 1 dau de llevat L’Hirondelle, oli i sucre. Que passeu una bona revetla de les Verges!

1 comment:

Unknown said...

M'encantan!

Atributs i propietats nutricionals:
El brunyol és una font d'energia important. Conté una quantitat elevada de greix, procedent de la llet, de la mantega i dels ous; proteïnes de molt alta qualitat, procedents també de la llet i els ous; i hidrats de carboni, tant complexos (de la farina) com senzills (del sucre). El seu contingut en vitamines no és gaire destacable, ja que els processos de cocció en destrueixen la major part.

Visita el meu nou site! https://receta.pizza