Wednesday, October 31, 2007

Galetes de llimona

Ingredients:
200 g de sucre
la pell d’una llimona
130 g de mantega
2 ous
280 g de farina sense gluten
Preparació:
Posem en el got de la Thermomix, ben eixut, el sucre i el fem pols uns segons a velocitat 9. Afegim la pell de la llimona i triturem uns segons a velocitat 9. Afegim la mantega i un dels ous i batem a velocitat 4 uns 10 segons. Per últim afegim la farina i amassem 10 segons en velocitat 6.
Estenem la massa en una superfície plana, tallem les galetes segons la forma que vulguem i les col·loquem en una font coberta amb paper vegetal. Les fem uns petits forats amb una forqueta, les pintem amb l’ou que ens quedava batut i les tirem sucre per damunt.
Les posem al forn encalentit a 180º uns 5-10 minuts fins que veiem que les galetes estan daurades. Les deixem refredar abans de traure-les de la font.

4 comments:

Unknown said...

Hola!
Abans de res, enhorabona pel blog.
El vaig coneixer per RAC1. És una injecció d'aire fresc a les cuines de les families amb celiacs!!!.

Com a pare d'una nena celiaca de 3 anys diagnosticada fa un mes, avui hem fet galetes sense gluten a casa per primer cop. La nena ha disfrutat molt fent-les.
Hem seguit la recepta però canviant la llimona per nesquik, a petició de la petita cuinera.

Bé, el cas és que han sortit molt bones de gust i textura, però la forma que haviem fet amb motllos de cor, animals, estrelles, etc, s'ha perdut i s'ha convertit tot en una única massa amorfa escampada per la bandeja del forn...quin disgust!

La meva consulta és quina farina va millor per aquesta recepta. Hem fet servir farina Mix B (Pan) de Schar.

O si hi ha algun altre factor que pugui explicar l'experiència, agrairia informació.

Gràcies i una cordial salutació.
Enric Giró
Reus

juliadmon said...

Hola Enric, gràcies pel teu missatge! Em sap greu el que vos va passar amb la forma de les galetes, jo ho intentaria amb una mica més de farina, s'ha de poder fer fàcilment una bolleta de la massa amb els dits. No sé dir-te si el nesquik pot ablanir la massa i desfer les formes, no he provat mai a fer-les de xocolata, però ho intentarem a veure com surten.
La farina que jo faig servir es la Mix Dolci C de Schar.
Una abraçada,

Unknown said...

Gràcies per la resposta. Seguirem fent proves amb més farina i del tipus que dius. També un amic pastisser em va dir que per massa sucre pot passar això. Potser el nesquick hi tingui part de raó. a la propera hi posaré una mica menys de sucre també. ja t'informarè!

Enric

BÀSIC 3 said...
This comment has been removed by the author.