Monday, January 5, 2009

Llenties amb sípia


Ingredients:
300 g de llenties
1 sípia
150 g de cloïsses
1 tomàtiga
1 ceba
1 gra d'all
1 litre de brou de peix o de pollastre
Preparació:
Piquem l'all i la ceba,tallem la sípia en daus i ratllem la tomàtiga. En una paella prou grossa, amb una mica d'oli, fregim l'all i la sípia. Afegim la ceba i quan estigui transparent afegim la tomàtiga amb un punt de sucre. Rectifiquem de sal i deixem que es faci el sofregit. Afegim seguidament el brou i quan estigui bollint, les llenties. Les deixem a foc mig. En un recipient adient posem les cloïsses amb una mica d'aigua i les deixem uns 6 minuts al microones fins que estiguin obertes. Les afegim a la paella quan trobem les llentien tendres, juntament amb el seu brou, mirant de no abocar l'arena que duen. Ho deixem bollir uns quinze minuts mes rectificant de sal si es necessari.

6 comments:

Marta Contreras said...

Llenties crues o cuites?

las pulguitas said...

hola Julia
Quina manera més original de fer les llenties me l`apunto,no sabia que les cloïsses podien anar al microones ,de fet és un desconegut per mi,
les posses primer un dia amb aigua i sal?

Bon any nou !

juliadmon said...

Hola Marta :) Jo pos les llenties mig cuites, així el plat queda menys fosc que si les poses crues i ha d'estar menys temps bollint, però es pot fer també amb llenties crues.

juliadmon said...

Hola Pulguitas :) Gràcies pel missatge, es una recepta que vaig trobar a la pàgina de Caprabo :) surten molt bones la veritat. Les cloïses les deix unes hores només. Si tinc poc de temps les faig només amb la sípia i darrerament amb brou Aneto, surten molt bones també.

Lourdes said...

¡Qué manera mas original de cocinar las lentejas!.. Me lo apunto. Por cierto.. no conocía este blog sin gluten.. te añado a mi lista.
Un besote.

maria said...

Felicitats pel teu blog. Et seguiré.