Saturday, February 23, 2008

Crema de xampinyons









Ingredients:
1 gra d’all
1 porro
300 g de xampinyons
½ got de vi de Xerès
500 ml de brou de pollastre o de verdures
125 ml de nata líquida sense gluten
2 llesques de pa de sense gluten
oli d’oliva

Preparació:
Posem en el got de la Thermomix 50 g d’oli i programem 4 minuts, velocitat 2, temperatura varoma. Afegim el gra d’all, el tallem a velocitat 5 durant 4-5 segons. Programem 2 minuts a velocitat 2, temperatura varoma. Afegim el porro, el tallem a velocitat 4-5 durant 5-6 segons i programen 5 minuts a velocitat 2, temperatura varoma.
Reservem una parell de xampinyons i la resta la posem al got, els tallem a velocitat 4 durant 5-6 segons i programem 7 minuts a velocitat 2, temperatura varoma. Quan acaba afegim el vi i el brou i programem 15 minuts, velocitat cullera, temperatura varoma. En acabar la cocció deixem refredar un parell de minuts i triturem a velocitat màxima durant uns 10 segons. Finalment afegim la nata líquida.
Els xampinyons reservats, els netegem, els tallem en juliana i els saltegem amb una mica d’oli. El pa sense gluten el tallem a daus i el fregim fins que torni una mica daurat.
Servim la crema acompanyada amb el xampinyons i el pa fregit. Hi podeu afegir també un rajolí d’oli.

No comments: