Friday, August 31, 2007

Mandonguilles de pollastre en salsa d'ametlles


Ingredients ( 3 persones):
Per a les mandonguilles:
1 pit de pollastre
3 talls de pernil salat
1 ou
4 llesques de pa sense gluten Proceli
farina d’arròs Nomen
llet
Per a la salsa:
1 ceba
1 all
100 g de pastenaga ratllat
1 got de brou de pollastre
2 cullerades d’ametlles crues moltes
½ got de vi blanc semidolç Bach Extrísimo
Recepta:
Poseu en un bol les llesques de pa i feu-les en el microones durant 40 segons. Després poseu una mica de llet en el mateix bol perquè es remulli bé el pa.
Mentre, piqueu els talls de pernil i el pit de pollastre en un robot de cuina. Si no en teniu podeu comprar la carn de pollastre ja picada i picar molt finament el pernil amb un ganivet. Mescleu la carn i el pernil amb l’ou batut, el pa mullat desfet i una mica de sal i pebre. Formeu les mandonguilles, enfarineu-les amb la farina d’arròs i fregiu-les en oli ben calent. Reserveu-les. ( Segurament trobareu excessiu el número de mandonguilles que surten només per a tres persones, jo faig servir la meitat i la resta les guard congelades. )
Per fer la salsa talleu l’all i la ceba i fregiu-los en una cassola o una paella fonda amb una mica d’oli i sal. Quan estigui la ceba una mica daurada hi poseu la pastenaga ratllada i després d’un parell de minuts l’ametlla crua molta i remeneu. Afegiu les mandonguilles i el vi blanc i porteu-lo a ebullició. Afegiu el brou de pollastre, rectifiqueu-lo de sal i deixeu-lo coure uns 10-15 minuts fins que trobeu que la salsa està lligada.
Aquesta recepta es una versió casolana d’una recepta de mandonguilles de pollastre trufades que varen fer en la primera edició del programa “Todos contra el chef” de Cuatro. Podeu trobar-la en aquesta pàgina http://www.cuatro.com/programas/programa.html?anchor=ctoproent&p=todoscontraelchef&s=entretenimiento&type=Tes&xref=20060617ctoultnot_4.

Bon profit!

No comments: